Naaiatelier van Stunt
Marieke is vandaag de dag alweer drie jaar verbonden aan Stichting Stunt. De stichting schakelde haar in om een naaiatelier op te zetten voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. En met succes: per maand worden er heel veel tassen geproduceerd en verkocht. Daarnaast kunnen bedrijven hun afgedankte en oude bedrijfskleding aanleveren die vervolgens in bijvoorbeeld etuis worden verwerkt en door de bedrijven worden teruggekocht.
Raed
Voor Stichting Stunt heeft Marieke een nieuw label gemaakt: Raed. Je spreekt het uit als ‘red’ en de afkorting staat voor Recycle and Design, de kleur rood en voor het redden van materialen en de planeet. Van afgedankte lakens van bijvoorbeeld ziekenhuizen worden tassen, etui’s en kimono’s met een Japanse twist gemaakt. De kimono’s lijken op judopakken, wat mooi verwijst naar hoe de deelnemers uit het atelier knokken om hun leven weer op de rit te krijgen.
De tassen, etuis en kimono’s van Raed hebben niet alleen qua uiterlijk een Japanse twist: ze worden daarnaast met behulp van verschillende Japanse technieken gemaakt. Zo worden de stoffen op natuurlijke wijze geverfd volgens de Japanse Shibori methode. Daarnaast worden er ook heel veel stiksels aan de producten toegevoegd, zoals dat ook bij de Japanse Boro methode gebruikelijk is en wordt toegepast.
Leren, werken en duurzaamheid
Het naaiatelier van Stichting Stunt is een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt samen met vrijwilligers aan de slag gaan en hun creativiteit optimaal benutten tijdens het produceren van allerlei verschillende textielproducten. Alle producten die het atelier verlaten zijn duurzaam. Ze worden gemaakt van restmaterialen en afgedankte materialen van voornamelijk bedrijven.
Leren en werken combineren
Veel deelnemers uit het atelier hadden voorheen niet echt een dagbesteding of een plek om naar toe te gaan. Dankzij het Naaiatelier van Stunt hebben zij de mogelijkheid om heel leuk en afwisselend werk te doen in een zeer dynamische omgeving. En omdat er heel veel ervaren begeleiders aanwezig zijn, is ervaring helemaal niet nodig. Kom je snel een keer kijken in het atelier? Je vindt het aan de Rotterdamseweg 404 in Delft.
Op de hoogte blijven?
Duurzaamheid
In het Naaiatelier van Stunt staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo worden er pas producten gemaakt als er een aanvraag binnenkomt. Daarnaast kunnen bedrijven hun afval terugkopen. Zo wordt er van alles gemaakt van oude bedrijfskleding: bijvoorbeeld etuis en tassen. Door duurzaamheid en werken en leren te combineren wordt de persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers uit het atelier optimaal gestimuleerd.
Op de hoogte blijven?
Blogs
Hoe de cirkel rond is met 1 telefoontje…
Reset jezelf op creative wijze Toen ik merkte dat ik de behoefte had aan een creatief-aan-de-slag-met-jezelf-doeboek en...
Terug naar de Fabrieksinstelling
En Toen was het zover En toen was daar ineens het boek ‘Terug naar de Fabrieksinstelling’… Van jongs af aan kost het mij...
De blijmakersverzamelaar
Beetje bij beetje Deze week ben ik begonnen met een nieuw 365-dagenproject. Dit heb ik wel eens eerder gedaan. Ik kon...