Je eigen duurzame Taz samenstellen

door | 30 aug 2019 | Taz

Make your own: Taz

Waar moet je tas aan voldoen, wat ga je er allemaal in vervoeren, voor welke gelegenheid is het? Allerlei vragen ploppen op als je een tas nodig hebt. Hoe handig zou het zijn als je je eigen tas zelf kan samenstellen en al je taswensen kan laten vervullen. 

Toevallig is dat precies wat ik voor je kan doen. Een Tas van Atelier Zeven, Taz, stel je zelf samen. Je kiest het leer, je vertelt me welk model je wil of wat je erin wil vervoeren. Je geeft de kleur en de vakken aan. En kiest een fleurige binnentaz. Graag werk ik met Vlisco, de vrolijke Afrikaanse stof all the way from Helmond. Zodat als je je taz opent de vrolijke binnenkant je toelacht. Natuurlijk is een rustigere variant ook mogelijk.

Het leer dat ik gebruik zijn restanten van de meubelindustrie. In plaats van wegggooien, maak ik er een mooie Taz van. Heb je een oude lederen jas of bankstel, ook daar kan ik een taz van maken.

Voorheen stond ik regelmatig op markten en verkocht ik mijn tassen in een aantal winkels. Liever maak ik gelijk precies de tas die je bedoelt, zodat ik geen overbodige productie maak. Iedere Taz is uniek, er wordt er maar 1 van gemaakt. De tijd die het kost om op markten te staan, er heen te rijden, alles in en uit te laden, besteed ik liever aan hetgeen waar ik echt blij van word, namelijk het daadwerkelijk maken van de tassen.

Creatief blijven

Wat het voor mij nou zo leuk maakt is dat ik naast de hectische dagen in het naaiatelier van Stichting Stunt, de tassen in alle rust van mijn eigen atelier aan huis kan maken. Prima methode om de drukke dagen te verwerken en gelijk creatief bezig te zijn. Ik realiseer me dat het een luxe is om echt te kunnen doen waar je hart ligt. Ik ben daar enorm dankbaar voor. Het wil zeker niet zeggen dat deze situatie van zelf tot stand gekomen is en me is komen aanwaaien. Integendeel! In een ander blog zal ik daar mee over vertellen. Voor nu nodig ik je uit om je zelf of een ander een mooi duurzaam cadeau(bon) te geven in de vorm van een fraaie Taz! Met deze Taz weet je zeker dat het duurzaam is, in Nederland en met heel veel liefde handgemaakt is. Altijd welkom

Share This