De geboorte van mijn tweede boek

door | 03 feb 2021 | Coaching

Mijn tweede boekenkind

Het was een zware bevalling, dit tweede boekenkind (deze term gebruikte Elma van Vliet om me te feliciteren met de geboorte van het eerste boek “terug naar de fabrieksinstelling’ en dekt precies de lading). Het maken van een boek ervaar ik als een kwetsbaar proces. Er komen regelmatig oude gedachten voorbij; wie ben ik om weer een boek uit te brengen, wie zit hier in godsnaam op te wachten, is het niet teveel, is het okay om mezelf zo te laten zien. Pfffff, precies waar dit werkboek goed voor is! Deze gedachten steeds aan de kant schuivend is het boekenkind uiteindelijk geboren! En ik ben er supertrots op, want het werkt als een tierelier.

Perfecte dagen

Zelf ben ik het afgelopen jaar zoekende geweest hoe ik alles wat ik gelezen, geleerd en van geproefd heb kan integreren in mijn dagelijks leven. Het was gewoonweg te veel, no way dat ik alles kon doen op een dag. Ik ben gaan onderzoeken wat voor mij nou de ‘perfecte’ dagen zijn. Dat blijken dagen te zijn waarop ik in een soort flow zit, dingen gedaan krijg in mijn eigen tempo, in mijn eigen volgorde, de dag energiek start met hardlopen en plonzen in koud water, kies voor het leven en voor een nieuwe dag en dat ik met een dankbaar gevoel kan terug kijken op de dag. Nu heb ik inmiddels vele zaken geleerd over hoe ons brein werkt en dat je je in de toekomst makkelijk van alles kan voornemen, maar als het dan zover is je allerlei excuses opwerpt om het toch niet te doen. Hoe kan ik met mezelf iedere dag een afspraakje maken dat ik precies dat ga doen met precies die intenties, zodat ik er alles aan doe om mijn dag tot een goede dag te maken. En wat vind ik dan zo belangrijk die dag en nog meer vragen plopte op.

Een fleurige en kleurige stok achter jouw deur

Uiteindelijk is het resultaat Het Dagplan, mijn tweede boek. Een fleurige en kleurige stok achter jouw deur om dat wat je belangrijk vindt nu eens goed vol te houden en in te slijten. 14 weken lang verbind je je iedere dag daarmee. Alles wat je aandacht geeft groeit, dit zinnetje heb ik zo vaak gehoord en gedacht, ‘jaahaaaaa, nou weet ik het wel’. En het komt hier altijd weer op terug. Wat ga je aandacht geven, zodat het kan groeien, je er beter in kan worden, het makkelijker wordt en het je juiste richting is. Ik ben nu bijna een jaar lang iedere dag blijmakers aan het posten op social media. Door mijn onderbewuste steeds de focus op blijmakers te geven, train ik een positief brein. Het eerste waar ik nu aan denk als ik ’s morgens mijn ogen open doe is, wat kunnen mijn mogelijke blijmakers zijn vandaag. En dat is een enorme winst. Dit verzamelen van blijmakers kost me nauwelijks tijd en levert me zoveel op. Ik stap daardoor blij uit mijn bed en stap met goede zin de dag in. En andere mensen geven aan er ook weer blij van te worden, een soort kettingreactie.
Hoe je dingen aanpakt en écht verandert
Een andere inkopper is; als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Wil je verandering ergens in, zul je het anders aan moeten pakken. En dat klinkt blijkbaar veel simpeler dan dat het is. Dit dagplan kan hier een geweldig handvat bij zijn! Het blijmakersverzamelproject laat zien dat een subtiele aanpassing in je dag een groots resultaat kan geven, namelijk een positieve mindset. Met ander woorden, gooi niet gelijk je hele leven om, zoek het in kleine veranderingen, die houd je het beste vol. Dus welk resultaat zou jij graag in je leven zien en welke kleine aanpassing kun je daarvoor maken? Dit begint allemaal bij bewustwording. Bewustwording op wat je doet en waarom. Wat vind je nou belangrijk, waar gaan je ogen van twinkelen? Zaken waar je achter komt als je je openstelt voor dit dagplan. Laat je verrassen, kom in beweging, doe het eens anders. kom op, laten we beginnen!
Bij de aanschaf van het dagplan krijg je toegang tot een besloten facebookgroep, waar we elkaar kunnen inspireren en aanmoedigen, waar je vragen kunt stellen, waar ik je meeneem in live meditaties en nog veel meer leukigheid.
Ik zie je graag!
Liefs, Marieke
Bestel hier jouw Dagplan:
Wil je ook Terug naar de Fabrieksinstelling dan betaal niet 74,50 maar 65,00 voor de twee boeken samen.
 

Het dagplan

29,50 incl. btw

Share This