Coaching Delft - De blijmakersverzamelaar

De blijmakersverzamelaar

door | 02 mrt 2020 | Coaching

Beetje bij beetje

Deze week ben ik begonnen met een nieuw 365-dagenproject. Dit heb ik wel eens eerder gedaan. Ik kon destijds nog niet haken. Ik ben toen een jaarproject gestart en heb iedere dag een bloem gehaakt. Na een jaar kon ik behoorlijk goed haken. Die bloemen heb ik steeds buiten in de stad opgehangen. Daarna ging ik steeds kijken of ze er nog hingen en hoe mensen hierop reageren. Grappige bijvangst. En het viel me op dat als je iedere dag iets creatiefs doet, hoe klein ook, je veel makkelijker bij je creativiteit kan. Iets nieuws leren is vaak lastig, omdat je langs een berg ongemak moet. Door de nieuw te leren vaardigheid in hele kleine stukjes te hakken maakt dat het leerproces makkelijker.

Op zoek naar blijmakers!

Dit jaar ga ik op jacht naar blijmakers, in mijn NLP-opleiding ook wel hulpbronnen genoemd. Blijmakers zorgen er, generaliserend gezegd voor, dat je lijf weer rustig wordt of blijft. Je weer bij je mogelijkheden komt, helder kan nadenken en weg kan blijven van je stress. Nu zou het kunnen lijken dat ik alleen maar huppelend en gierend van de lach door het leven ga of wil gaan. Niets is minder waar. Ik kan me verliezen in doemscenario’s en allerlei beren op de weg zien. Ik heb zelf ondervonden dat het reuzehandig is dat ik mijn blijmakers goed in beeld heb. Dat je weet waar je van opknapt, wat je weer lucht geeft, hoe je weer bij de mogelijkheden kunt komen en hoe je uit de stress komt of blijft. Het moment dat je helemaal lekker in de stress zit heb je geen zicht op je blijmakers en kun je vaak helemaal niet meer bedenken dat het ook anders kan. Het werkt voor mij supergoed dat ik een overzicht heb van al mijn blijmakers. Nu heb ik ook ontdekt dat ik in beelden denk. Iedere dag een foto maken van mijn blijmakers is dus een logische stap voor mij. 

Volg mijn project & doe zelf mee!

Een mooi gevolg is dat ik spelenderwijs iedere dag bezig ben met kijken naar wat me blij maakt en me dus positief stemt. Ik na een jaar een overzicht heb van 365 blijmakers en ik wellicht jou kan inspireren om ook je blijmakers in kaart te brengen. 

Wil je dit project volgen, kijk dan op Instagram. Ik nodig je van harte uit om mee te doen en zicht te krijgen op jouw blijmakers. Wil je hier verder mee aan de slag, omdat je niet zo goed weet hoe je die nieuwe gewoontes nou installeert. Welkom in mijn coachpraktijk, ik ga graag met je aan de slag!

Share This