10 jaar Atelier Zeven

door | Algemeen

terugblikken

Een jubileum als dit maakt dat ik weer even terug blik op de afgelopen 10 jaar. Alle hoogte- en dieptepunten de revue laat passeren. Op 8 juli 2009 stapte ik de Kamer van Koophandel binnen om Atelier Zeven in te schrijven. Zoals met meer dingen ben ik in dit avontuur gesprongen met een open blik en positieve nieuwsgierige houding, zonder vastomlijnd plan. In de tien jaar is er echt van alles voorbij gekomen, van sambaerobics, kinderfeestjes, podium voor Delft Fringe, een kunstwerk in paleis het Loo tot aan allerlei creatieve workshops voor bedrijven, vrijgezellen, scholen, vriendengroepen en families, minimarkten, Alice in Wonderland teaparties en gastworkshops. Eigenlijk is niets te gek en heb ik zoveel mensen mogen ontmoeten in onze verlengde huiskamer. Er zijn veel samenwerkingen tot stand gekomen met collega-ondernemers. Er zijn ook veel verschillende materialen en technieken voorbij gekomen waar ik ingedoken ben. Het Atelier Zevenavontuur begon met mozaïeken, servies beschilderen en sieraden maken. Gaandeweg verdiepte ik me in allerlei andere materialen en technieken. Ik werd gegrepen door textiel en leer, volgde opleidingen en cursussen op dit gebied. Nieuwe dingen uitproberen, mezelf ontwikkelen en anderen inspireren zijn punten die het atelier (en mezelf) in beweging houden.

De drang naar vrijheid en vrolijkheid resulteerde in een mobiel atelier, in de vorm van een prachtig VW-bus. Deze bus is een eyecatcher op festivals, maakt mensen instant blij en geeft me de mogelijkheid overal m’n atelier uit te klappen. Superblij en dankbaar ben ik voor mijn eigen handige Ed, die er steeds voor zorgt dat de bus blijft lopen, want er gaat zeer regelmatig iets stuk…

Werken als kleine zelfstandige heeft ook zo z’n uitdagingen. Hoe breng ik de balans aan tussen privé en werk, zeker als het atelier aan je keuken grenst. Hoe kom ik aan nieuwe opdrachten? Hoe zeg ik nee. Hoe en wanneer vraag ik om hulp. Die altijd en eeuwige onzekerheid, doe ik het wel goed? En het gemis aan collega’s. Sinds drie jaar heb ik een prachtige opdrachtgever; Stichting Stunt. Bij Stichting Stunt kreeg ik de mooie uitdaging om het naaiatelier nieuw leven in te blazen. Dat is gelukt! 

www.Mariekerolloos.nl

Door de komst van deze opdrachtgever heb ik wat moeten schuiven in mijn andere werkzaamheden en kan ik echt niet meer overal ja op zeggen. Kill your darlings… De kinderfeestjes zijn uit het menu. Workshops geef ik nu alleen nog voor groepen en niet meer 6 keer per week, maar 1 of 2 keer per maand en alleen nog workshop servies beschilderen. Geen weekenden op marktjes staan, maar kleding en tassen maak ik uitsluitend nog op bestelling. Hiermee produceer ik geen onnodige producten die niet verkocht worden en heb jij als consument precies dat ene unieke item.

De opdracht bij Stichting Stunt zorgde ervoor dat ik voor mezelf niet meer zo goed kan aangeven wat onder Atelier Zeven valt en wat onder mijn werkzaamheden bij Stichting Stunt. De gemene deler is dat ik het ben en doe. Het tijd werd om mijn naam hier ook aan te verbinden. De geboorte van www.mariekerolloos.nl. Op deze site staan alle activiteiten die ik ontplooi. 

Stichting Stunt

Door het werken voor Stichting Stunt ben ik me gaan bewegen in een voor mij nieuw domein, het sociale domein. Werken met mensen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben en werken met restmaterialen, omgaan met alle uitdagingen die dat met zich meebrengt. Dit sociale ondernemen geeft me een nieuwe kijk op het ondernemerschap, een heerlijke kluif!

Blijf op de hoogte!

De kop is eraf. Ik ben onwijs dankbaar voor alle mooie samenwerkingen, ontmoetingen, kansen en bijzondere momenten. Ik wens je veel leesplezier en hoop dat het je inspireert tot het volgen van jouw hart! Wil je op de hoogte blijven van alle creatieve uitbarstingen en ontwikkelingen? Schrijf je dan vooral in voor de nieuwsbrief.

Share This